Društveno kulturni centar Biskupija- anketa

Dragi prijatelji,

molila bih Vas za minutu vremena da popunite anketu za potrebe EU projektu “Društveno kulturni projekt” Biskupija” financiranog iz ESF-a, koja bi nam pokazala vaše interese za programe u centru.

Unaprijed hvala i vidimo se u “Društveno kulturni projekt” Biskupija”

Nadana Jelić, voditelj projekta

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScizvtjjKDiuDEy_DeRQHSwNxyeMT_XIduHoBuDO2nSxetzug/viewform?usp=sf_link

 

 

 

“Društveno kulturni projekt” Biskupija” – Produženi boravak

Udruga za djecu “Čarobni svijet” suradnik je na EU projektu “Društveno kulturni projekt” Biskupija” financiranog iz ESF-a, na projektu provodi programe:

 „Produženi boravak za djecu predškolske dobi“ (edukativne i kreativne radionice) voditelj aktivnosti odgojiteljica, aktivnost će se provoditi četiri puta tjedno u trajanju od 60 min.

„Produženi boravak za djecu predškolske dobi“ (edukativne i kreativne radionice) voditelj aktivnosti učiteljica razredne nastave će se provoditi četiri puta tjedno u trajanju od 60 min.

 

KLUB ZA MLADE “SCIENTIA POPULO”

Projekt “Kluba za mlade Scientia populo” jedan je od samo 17 projekata od ukupno 400 prijavljenih koji će biti financiran iz Europskih strukturnih fondova u okviru poziva “Podrška programima usmjerenim mladima”.

Kao posrednik, Odluku o financiranju donijelo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a visina potpore za “Klub za mlade Scientia populo” iznosi 336 tisuća kuna.

Ugovor o financiranju potpisan je u petak u spomenutom ministarstvu.

Donosimo pojedinosti projekta, odnosno ciljeve i aktivnosti istoga:

“Pod općim ciljem povećavanja socijalne uključenosti mladih udruga Scientia populo u partnerstvu s Gradom Kninom i Općinom Biskupija te udrugom roditelja Korak po korak razvila je projekt otvaranja kluba za mlade kako bi se potaknulo kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih od 15 do 29 godina.

Uz potporu stručnjaka koji rade s mladima projektne aktivnosti će se provoditi kako bi se unaprijedile socijalne vještine i kompetencije na tržištu rada, a tako i socijalna uključenost mladih.

Postoji velika potreba za aktivnijim i kreativnijim provođenjem slobodnog vremena, ali i nedostatak osnovnih preduvjeta: osiguranog prostora gdje bi se mladi mogli organizirati odnosno samoorganizirati i uz odgovarajuću potrebu kreirati sadržaje koji bi bili usmjereni na njihov angažman u društvu i razvoju zajednice, na učenje i usavršavanje znanja i vještina koje im mogu olakšati zapošljavanje, kreiranje vlastitog posla od kuće, pokretanje malog biznisa.

Navedeni problemi zahtijevaju veliku angažiranost dionika na lokalnoj razini i osmišljavanje sustava potpore mladima kako bi se smanjio broj mladih u riziku od socijalne isključenosti i kako bi se unaprijedio sustav preventive mladih u rizičnom ponašanju.

U okviru ovog projekta organizacija civilnog društva Scientia populo u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave osnovat će klub za mlade u Kninu, a program i sadržaje kluba za mlade koristit će i mladi susjednih projektnih općina.

U Kninu i okolnim općinama ne postoji udruga mladih već nekoliko udruga koje rade s mladima i za mlade ali na specifičnim područjima poput ekologije, sporta i alternativne kulture.

Izravni korisnici projektnih aktivnosti su mlade osobe od 15 do 29 godina. Planirno je uključiti najmanje 120 mladih osoba kao izravnih korisnika projekta (korisnici programa kluba za mlade, polaznici programa neformalnog obrazovanja – tečajevi stranih jezika, IT obuke – programerske, dizajn, marketing, menadžment, projektne, administrativne, financijske).

Identifikacija korisnika provodit će se kroz promociju projekta među učenicima srednjih škola u Kninu, studentima Veleučilišta u Kninu, nezaposlenim mladim osobama, te svim ostalim potencijalnim korisnicima projekta iz gore navedene dobne skupine.

Što se tiče druge ciljane skupine, a to su stručnjaci koji rade s mladima, projektom je predviđeno da se uključe u provedbu već kod izrade programa rada kluba mladih, a kasnije tijekom edukacija koje će doprinositi jačanju znanja i vještina voditelja aktivnosti u klubu mladih. Planirano je da najmanje 5 stručnjaka koji rade s mladima bude uključeno u projekt na plaćenoj ili volonterskoj osnovi.”

Udruga znanost Scientia populo iz Knina osnovana je 2014. godine kao udruga koja se bavi problemom nedovoljnog obrazovanja kao i negativnog stava prema obrazovanju i znanosti u svim dobnim skupinama.

Božićni party

I ove godine već gotovo tradicionalno organizirali smo Božićni party u Discu “NEXT”. Godina je bila uspješna, djeca više nego dobra i svi zajedno zaslužili smo malo zabave. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji, s nadom da ćemo se i dogodine ponovno družiti.

Čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2016. želi Vam ekipa Udruge “S(p)” Knin10157141_1091355197555727_8552754618058510479_n