Udruga  znanost „Scientia populo“ Knin osnovana je 22. kolovoza 2014. godine kao Udruga koja se bavi problemom nedovoljnog obrazovanja kao i negativnog stava prema obrazovanju i znanosti u svim dobnim skupinama. Udruga djeluje od 1. Listopada 2014. Od tada provodi neformalne programe obrazovanja iz njemačkog jezika za predškolski i školski uzrast, studente i odrasle. Od studenog 2014. Provodi i program pomoć u učenju :  “I druženje kroz učenje je Cool” ( pomoć u učenju i dnevni boravak), te program Pomoć u učenju u vidu dodatne poduke za učenike i studente kao i Učenje u grupama djece istih interesa.

  • Malu školu njemačkog jezika pod nazivom „Magische Kiste“ provodi u suradnji sa Udrugom za  djecu i mlade „Čarobni svijet“ u Kninu. Polaznici su djeca u dobi od 4. Do 7. Godine
  • Tečajevi njemačkog jezika ( za studente i odrsle) provode se u grupama od 7-10 polaznika od početnog stupnja A1.1. sa mogućnošću prelazaka na više stupnjeve učenja.Nastava se održava 2 puta tjedno u trajanju od 2. Školska sata (45 min.).
  • Program pomoć u učenju :  “I druženje kroz učenje je Cool” ( pomoć u učenju i dnevni boravak O.Š. “Domovinske Zahvalnosti” Knin u suradnji sa Udrugom osoba s invaliditetom “Sv. Bartolomej” Knin )
  • Program Pomoć u učenju u vidu dodatne poduke za učenike i studente kao i Učenje u grupama djece istih interesa provode se u prostorijama Udruge “S(p)”. Sudionici ovih projekta dolaze u Udrugu na zajedničko druženje, igru (pikado, stolni nogomet, monopoli…), kao i na pomoć u učenju. U učenju im pomažu volonteri ili stariji sudionici projekta. Učenje u grupama koncepirano je tako da se članovi grupe podržavaju u učenju i zajedno riješavaju probleme.